PSD vrea să interzică USR să invite oameni în Parlament: „S-a întâmplat unul dintre cele mai mari abuzuri de care am auzit”

Data publicării:
usr
Foto: News.ro

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat luni că în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor s-a discutat sancţionarea formaţiunii în sensul că nu vor mai avea voie să invite oameni în Parlament, după ce săptămâna trecută câţiva cetăţeni au protestat pe holul plenului Parlamentului, scrie News.ro. 

usr
Foto: News.ro

Năsui afirmă că deputatul PSD Florin Iordache a decis să amâne o decizie concretă până la următoarea şedinţă, programată marţi.

“S-a terminat şedinţa Biroului permanent, în care s-a întâmplat unul dintre cele mai mari abuzuri de care am auzit în istoria parlamentarismului român până acum. Liderul de grup al PSD a propus o pedeapsă colectivă, a propus ca întreg grupul USR să nu mai aibă voie cu invitaţi în Parlament. Este un abuz regulamentar”, a precizat deputatul USR Claudiu Năsui, la ieşirea din şedinţa Biroului permanent.

El spune că deputatul PSD Florin Iordache a decis să amâne o decizie în acest fel pentru ziua de marţi

“A fost un scandal în şedinţă, în urma căruia domnul Florin Iordache a decis că totuşi să amâne această decizie, însă propunerea a rămas pentru ziua de mâine (marţi – n.r.)”, a relatat deputatul USR.

Câţiva protestatari Rezist s-au aflat miercuri pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă şi au strigat ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”, ei aşezându-se pe jos, pentru a nu fi evacuaţi de către agenţii de pază. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri