Puiu Popoviciu cere anularea pedepsei de 7 ani închisoare primită în România

Data actualizării: Data publicării:
puiu popoviciu
Omul de afaceri Puiu Popoviciu se află în Marea Britanie, care refuză să-l extrădeze. Foto: Inquam / Octav Ganea

Fugit la Londra, omul de afaceri Puiu Popoviciu cere anularea pedepsei de şapte ani de închisoare la care a fost condamnat în țară. El a plecat din România înainte de condamnarea definitivă, dar a fost găsit la Londra unde a fost pus sub supraveghere electonică pe perioada procedurilor de extrădare.

Puiu Popoviciu INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

O eventuală anulare a condamnării la 7 ani de închisoare ar fi posibilă doar dacă i se admite acțiunea depusă recent la Instanța Supremă. Primul termen pentru dezbaterea contestaţiei a fost stabilit pentru data de 20 octombrie.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat la începutul lunii august de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare, în dosarul "Băneasa".

Procurorii spun că, în perioada 2000-2004, o serie de înţelegeri, cel puţin îndoielnice, între Puiu Popoviciu şi Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, au făcut ca un teren de 224 de hectare să fie cumpărat la un preţ de nimic de către o companie controlată de omul de afaceri.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat inițial în iunie 2016 de Curtea de Apel București la nouă ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri