R. Borza: Începerea urmăririi penale pentru conflict de interese este o gravă eroare judiciară

Data publicării:
remus borza 1 FB

 

La data de 8 iulie a început urmărirea penală împoriva mea, iar la 22 iulie mi-a fost adus la cunoştinţă acest lucru. Este un punct de vedere pe care nu-l împărtăşesc, este o eroare judiciară gravă care sper să fie remediată de procurorul superior ierarhic sau de instanţă”, a declarat joi Borza, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

El spune că un conflict de interese presupune existenţa unei persoane care exercită o funcţie publică.

"Eu în calitate de avocat şi de practician în insolvenţă nu sunt şi nu pot fi asimilat unei funcţii publice sau unui demnitar public", a adăugat Borza.

El a menţionat că serviciile judiciare pentru care este acuzat de conflict de interese au fost asigurate firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, în procesele care au fost contestate denunţările de contracte ale "băieţilor deştepţi".

"Serviciile financiare au fost acordate Euro Insol şi nu Hidroelectrica. Am avut un interes material, încasând 100.000 de euro, dar am reuşit să câştigăm 75 de contestaţii depuse de traderi", a adăugat Borza.

Potrivit fostului administrator judiciar al Hidroeectrica, bugetul pentru procesele cu băieţii deştepţi a fost de 220.000 de euro, din care s-au cheltuit 100.000 de euro.

El a arătat că suma pusă în joc în cazul acestor contestaţii se ridica la 450 milioane de euro.

În acelaşi timp, el susţine că autorităţile până la cel mai înalt nivel ştiau despre toate măsurile luate de Euro Insol la Hidroelectrica.

"Este culmea ipocriziei să vii acum şi să spui că a fost un conflict de interese. Toată lumea ştia încă din 25 octombrie despre aceste lucruri, şi preşedintele României şi premierul şi membrii Cabinetului, timp de 371 de zile am făcut totul la vedere", a mai spus Borza.

Fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, Remus Borza, a fost pus sub urmărire penală de către Parchetul Curții de Apel Bucureşti. Acesta este acuzat de procurori de conflict de interese de natură penală.

Conform unei rezoluţii din 8 iulie a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Remus Borza ar fi direcţionat spre casa de avocatură pe care o deține, și la care are 95% din acțiuni, 34 de contracte de asistenţă juridică, plătite de compania de stat Hidroelectrica, administrată timp de un de Remus Borza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri