Radu Mazăre a fost adus încătușat la ICCJ. Edilul ar fi primit mita în conturi din bănci israeliene

Data publicării:
Radu Mazare cu catuse la ICCJ-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Actualizare 17:55: Radu Mazăre ar fi primit mita de 175.000 de euro în conturi din bănci israeliene. Surse apropiate anchetei mai spun că legătura dintre cei doi ar fi fost făcută în 2011 de un alt om de afaceri israelian: Elan Schwartzenberg.


Cu puțin timp înaintea lui Radu Mazăre a fost adus și omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern.

Rămâne de văzut ce va decide instanța supremă. Cei doi vor afla astăzi dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

Radu Mazăre și Avraham Morgenstern au fost reținuți aseară pentru 24 de ore și duși în arestul Poliției Capitalei. În dosar apare şi numele unui parlamentar, însă acestuia nu i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi identitatea sa nu a fost făcuta publică. Totuşi, cererile de arestare preventivă din dosar vor fi judecate de Înalta Curte, semn că în dosar este implicat un demnitar al statului. Surse judiciare spun că parlamentarul cercetat în dosar este fratele primarului, senatorul PSD Alexandru Mazăre.

Acuzațiile care i se aduc lui Radu Mazăre

Edilul Constanței este acuzat că ar fi dat pe mâna unei firme controlate de apropiaţi ai săi construirea cartierului de locuinţe sociale din Constanţa.

Avraham Morgenstern

Potrivit unui comunicat DNA, Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern sunt cercetați penal pentru luare și respectiv dare de mită. Acesta, reprezentant al firmei israeliene Shapir Structures, care făcea afaceri cu Primăria Constanța de șapte ani, i-ar fi dat mită lui Radu Mazăre 175.000 de euro pentru a câștiga licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă” din Constanța. Contractul era în valoare de circa 10 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri