Radu Mazăre: „Vinerea Mare este ziua victoriei împotriva păcatului şi a Satanei”

Data publicării:
mazare-2

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, află vineri dacă va petrece Paştele acasă sau după gratii, în arest preventiv. Decizia va fi luată de magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

Actualizare 16:00: Cătălin Dancu, avocatul lui Radu Mazăre, Ion Cazacu, avocatui lui Avraham Morgenstern, dar și Radu Mazăre au făcut declarații.

ACTUALIZARE ora 8:38 Radu Mazăre a ajuns la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vinerea Mare este ziua victoriei împotriva păcatului şi a Satanei, speranţa mea e în dreptate”, a spus edilul Constanţei în faţa jurnaliştilor.

Ca să fii judecat că ai construit case pentru săraci la preţul cel mai mic din cât s-a construit vreodată în Ţara Românească, în Vinerea mare, cred că spune totul. (...) Dacă aţi citi cu atenţie motivarea, sunt acuzat că am luat mită ca să îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu, să construiesc acest cartier. Dumneavoastră credeţi că eu... era nevoie sa-mi dea cineva mită ca să construiesc un cartier pentru săraci?”, a spus Radu Mazăre la sosirea la sediul Curţii Supreme.

-------------------

Edilul Constanţei este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, în schimbul unui contract cu dedicaţie.

Potrivit anchetatorilor, mita a fost primită prin intermediul lui Elan Schwarzenberg, care a transferat într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre 95.000 de euro, iar în cel al fratelui său, Alexandru Mazăre, alţi 80.000 de euro.

Primarul Constanței mai este cercetat şi pentru că nu a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit banii, în septembrie 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri