Radu Mazăre, vizat de o nouă anchetă de corupţie. Primăria Constanţa: Procurorii DNA cer actele de achiziţie pentru construcţia unui campus social

Data publicării:
primaria cta 1

Mai multe percheziţii au avut loc marţi dimineaţă la Primăria Constanţa, într-un dosar în care este vizat şi edilul Radu Mazăre. Locuinţe aparţinând primarului şi unor rude de ale sale au fost de asemenea cercetate. În acelaşi caz se fac percheziţii în Capitală, dar şi în instituţii din judeţul Dâmboviţa. Primăria Constanţei transmite că procurorii DNA au solicitat acte privind procedurile de achiziţie pentru construcţia campusului social din cartierul Henri Coandă din oraş.

Procurorii din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl suspectează pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, de fapte de corupţie. Dosarul de corupţie "ţine de funcţia de primar" deţinută de Radu Mazăre, transmite corespondentul Digi24 la faţa locului. Mai multe maşini cu mascaţi au descins la ora 6 dimineaţa la locuinţa acestuia şi la sediul instituţiei pe care o conduce.

------------------

ACTUALIZARE ora 13:30 Procurorii au încheiat perchezițiile la locuința lui Radu Mazăre. Ei au plecat cu mai mulți saci de documente și componente de calculator. 

ACTUALIZARE ora 10:40 Radu Mazăre spune la Digi24 că se află la Bucureşti şi că va pleca înapoi la Constanţa de îndată ce mama sa va încheia o consultaţie la spital. Proiectul este iniţiat de mine şi sunt mândru de el că stau 3500 de oameni în case”, a declarat el, referindu-se la cartierul de locuinţe sociale vizat în ancheta procurorilor DNA. El acuză o prigoană a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a serviciilor secrete, aflate în opinia sa sub controlul preşedintelui Traian Băsescu.

ACTUALIZARE ora 10:19 Premierul Victor Ponta a comentat evenimentele de marţi dimineaţă: „Percheziţii vor fi peste tot. Radu Mazăre este un om pe care-l apreciez foarte mult. A fost votat de atâtea ori de locuitorii Constanţei... şi rezistă ca toţi ceilalţi.”

ACTUALIZARE ora 9:30 Primăria Constanţei a transmis un comunicat în care precizează că procurorii DNA au solicitat documentele privind procedurile de achiziţie pentru construcţia Campusului Social din cartierul Henri Coandă din Constanţa.

Este vorba de un contract în valoare de 31 milioane de lei, precizează corespondentul Digi24. Procurorii DNA au cerut spre consultare documentele respective acum două săptămâni, însă Primăria Constanţa nu a răspuns solicitării nici până azi.

În comunicatul remis marţi dimineaţă, în prin proces de percheziţie, instituţia informează că documentele sunt pregătite şi vor fi înmânate procurorilor anticorupţie.

ACTUALIZARE ora 9:00 Direcţia Naţională Anticorupţie face câteva precizări privind percheziţiile de marţi dimineaţă, într-un comunicat remis Digi24.ro:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local.

În cursul dimineții de 8 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 12 locaţii situate în municipiile Constanța, București și judeţul Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

În ultimele săptămâni, edilul a declarat de mai multe ori că procurorii anticorupţie ar fi pe urmele sale. Autorităţile din structura centrală a DNA au solicitat de altfel în ultima perioadă mai multe documente eliberate de Primăria Constanţei.

Luni seară, el a declarat şi că „milionari din Portul Constanţa” ar fi plătit oameni care să îl urmărească în vacanţa lui din Madagascar şi să îi pună în pericol viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri