Sari la conținut

Radu Mazăre, vizită săptămânală la Poliție: „M-am dat cu zmeul ieri, alaltăieri am fost cu bicicleta. Senzație a fost”

M-am dat cu zmeul ieri, alaltăieri am fost cu bicicleta. M-am dat pe lacuri, pe bălți, o oră și jumatăte. Senzatie a fost. A fost prima oară anul ăsta”, a spus Radu Mazăre.

Edilul Constanței a adăugat că nu a știu de cele trei percheziții care au avut loc astăzi în municipiu. Două din percheziții sunt la locuințele unui angajat al primăriei, iar una la sediul unei firme. Procurorii ridică documente și nu vor urma audieri.

Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi în 8 aprilie și eliberați după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la un alt complet de la instanţa supremă, care în 18 aprilie a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate.

Edilul Constanţei este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgensternîn schimbul unui contract cu dedicaţie.

Potrivit anchetatorilor, mita a fost primită prin intermediul lui Elan Schwarzenberg, care a transferat într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre 95.000 de euro, iar în cel al fratelui său, Alexandru Mazăre, alţi 80.000 de euro.

Primarul Constanței mai este cercetat şi pentru că nu a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit banii, în septembrie 2011.