Radu Stroe: Noul Cod Rutier trebuie să treacă mai repede prin Parlament. 44 de oameni au murit în accidente auto de sărbători

Data publicării:
stroe

Noul proiect al Codului Rutier trebuie urgentat, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, care doreşte aprobarea textului legislativ de către comisiile parlamentare cât mai repede cu putinţă.

Modificările aduse legislaţiei rutiere au fost propuse încă de anul trecut. În luna octombrie, proiectul a ajuns în Parlament, însă nu a fost aprobat într-o variantă finală.

Noul text prevede amenzi de până la 4000 de lei pentru şoferi şi alte pedepse mult mai aspre decât cele din legea în vigoare.

Declaraţia ministrului Radu Stroe vine după ce 44 de oameni au murit doar în perioada sărbătorilor, iar alţi 200 au fost grav răniţi în urma accidentelor rutiere.

E limpede că viaţa de zi cu zi ne obligă să reluăm această discuţie. Fie ca ei (parlamentarii) urgentează, fie că venim mai mulţi la comisii, (proiectul de lege) trebuie să treacă mai repede”, a arătat oficialul luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri