Radu Stroe: „Omul ăla care a dat cu piciorul nu mai are ce căuta în Jandarmerie”

Data publicării:
20130112 20stroe-43412

Ancheta va continua şi va analiza „modul în care s-a derulat toată bătălia” din ianuarie 2012, în timpul ciocnirilor dintre jandarmi şi manifestanţii din Bucureşti, a declarat oficialul, la sediul ministerului.

De astăzi se închide, sper, problema cu jandarmul acela care a lovit cu piciorul şi care n-avea nici un drept. În rest, vom vedea, se continuă ancheta. Mă refer la cazul lui Ionuţ, cel cu piciorul fracturat (în urma loviturilor aplicate de un jandarm – n.red.). Dar în rest, continuă ancheta privind modul în care s-a derulat toată bătălia de atunci”, a anunţat ministrul.

Citiţi şiMircea Olaru: Şeful Jandarmeriei Bucureşti a condus defectuos activităţile de la protestele din 2012

Omul ăla care a dat cu piciorul nu mai are ce căuta în Jandarmerie. Să se ducă pe stradă să muncească”, a adăugat Radu Stroe, în condiţiile în care, în timpul revoltei de acum un an, câteva zeci de persoane au fost rănite.

Vineri, ministrul l-a demis pe şeful Jandarmeriei Capitalei, generalul de brigadă Eugen Meran, pentru proasta gestionare a situaţiei de atunci din centrul Bucureştiului.

Meran conducea Jandarmeria Capitalei din 2010, iar cel mai probabil, funcţia lui va fi preluată de Viorel Dascălu, actualul şef al dispozitivului de securitate al ambasadelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri