Rădulescu ameninţă ministrul Justiției: Dacă susţine desfiinţarea SIIJ, va pleca, iar cariera ei politică se va încheia

Data publicării:
catalin radulescu

Cătălin Rădulescu a afirmat, că în cazul în care Ana Birchall va susţine desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), atunci „va pleca şi cariera ei politică se va încheia”. Deputatul PSD precizează că nu susţine impozitarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor.

„Vreau sa afirm public câteva lucruri, cu mare convingere: 1. Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie sa fie consolidată şi trebuie transformată în direcţie, aşa cum este DNA şi DIICOT, fiind singura redută pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor romanilor şi împotriva abuzurilor din justiţie ale magistraţilor. Voi fi împotriva oricărui membru PSD care va dori altceva. Dacă colega Birchall doreşte altceva va pleca şi cariera ei politica se va încheia; 2. Impozitarea pensiilor magistraţilor e o eroare gravă pe care am putea să o facem. În toată lumea există aceste pensii de serviciu (şi nu speciale, cum spun unii care habar nu au) şi ele sunt precizate şi în legea 303 și 304, eliminarea sau impozitarea lor fiind neconstituţională. Am rezolvat totul şi acum vrem sa ne punem în cap şi toți magistraţii ? Chiar şi pe aceia care ne-au susţinut toate modificările prin legile justiţiei şi au susţinut secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie? Nu susţin sub nicio formă impozitarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor”, a scris Cătălin Rădulescu, miercuri, pe Facebook.

Rădulescu îi atacă pe baronii PSD

Social-democratul a adăugat că îi va susţine pe toţi miniştrii care şi-au făcut treaba şi nu va permite ca aceştia să fie înlocuiţi cu nişte anonimi.

„3. În toti aceşti 7 ani, am susţinut mereu, ca pe funcţiile ministeriale să punem profesionişti, oameni impecabili cu mare experienţă în domeniu, pe care românii să îi aprecieze şi să îi iubească şi nu hahalere puse prin presiunea preşedinţilor de organizații judeţene, de care românii să radă şi care să ne facă de râs. În acelaşi timp, voi susţine totdeauna miniştrii care şi-au îndeplinit din plin mandatul, care au muncit zi şi noapte, care sunt cunoscuţi şi iubiţi pentru ceea ce au făcut pentru români şi nu voi accepta ca să fie schimbaţi cu no-name-uri, numai pentru că alţii care nu au făcut nimic sunt invidioşi sau pentru că nu sunt securişti ca ei”, a susținut Rădulescu.

Citește și Rădulescu, deputat PSD, a răbufnit: Medicii să dea salariul înapoi sau să plece din țară

Rădulescu nu e de acord cu eliminarea pensiilor speciale, dar susține eliminarea gratuităţii pe tren pentru studenţi

Deputatul PSD a precizat că este în favoarea eliminării gratuităţii pe tren pentru studenţi.

„4. M-am exprimat deja vis-a-vis de gratuitatea biletelor de călătorie cu trenul a studenţilor, şi aşa cum niciunul din noi care am făcut facultate (mai nou universitate) nu am avut gratuitate şi ne-am plătit biletele de tren, şi generaţii întregi de români au ajuns oameni respectabili şi au făcut această ţară cunoscută în lume, fără să ceară gratuităţi de un fel sau altul, sunt total pentru eliminarea acestor gratuităţi. Nu asta e piedica în a învăţa şi a vă reprezenta ţara dragi studenţi! Culcați-vă în fiecare seară cu ceea ce a spus Kennedy «nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci ce poţi face tu pentru ţară»”, a conchis Rădulescu.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”.

El a mai spus că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri