Raluca Prună, despre posibila revocare a lui Tiberiu Nițu: „Nu exclud nicio variantă”. Procurorul general a fost chemat la MJ

Data publicării:
nitu crop agerpres


ACTUALIZARE 17.03. Procurorul general Tiberiu Nițu a plecat de la Ministerul Justiției după aproximativ o oră. El nu a dorit să facă declarații cu privire la modul în care a decurs întâlnirea.


Nu am vorbit cu procurorul general, am ajuns azi-noapte la ora 1 în țară. Vorbesc azi cu procurorul general și îmi rezerv dreptul să fac declarații, dacă e cazul, după ce vorbesc cu el”, a spus Raluca Prună în timpul conferinței de presă în care a vorbit despre raportul Comisiei Europene pe justiție.

Întrebată dacă ia în calcul revocarea procurorului general, ministrul a spus: „Nu exclud nicio variantă pentru că legea prevede asta. Există posibilitatea menținerii, există posibilitatea revocării, pentru că așa prevede legea. Iau în calcul orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție prin legea română care e acum in vigoare”.

Cred că dincolo de discuția pe care trebuie să o am eu cu procurorul general, cred că așa trebuie procedat în oricare altă situație. Înainte să iei o decizie, cred că trebuie să discuți ca să auzi toate opiniile”, a precizat ea.

Raluca Prună a spus că a fost plecată din România, deoarece a mers la consiliul JAI, la Bruxelles, explicând astfel de ce nu a discutat până acum cu Tiberiu Nițu. Ministrul a mai spus că nu știe dacă procurorul general are vreo calitate în dosarul instrumentat de DNA.

Procurorii DNA arată, în referatul prin care cer ridicarea imunităţii senatorului UNPR Gabriel Oprea, că fostul ministru de Interne i-a acordat nelegal şefului Ministerului Public dreptul de a folosi escortă de la Poliţia Rutieră. Datele strânse de procurori arată că, numai în 2015, Tiberiu Niţu ar fi folosit dreptul acordat printr-un protocol semnat în 2014 de aproape 500 de ori.  

La sosirea la Ministerul Justiției, procurorul general nu a făcut declarații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri