Răpire în judeţul Iaşi: Un bărbat a cerut o recompensă de 25.000 de lei pentru a-şi elibera victima

Data publicării:
farmacista

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore după ce ar fi răpit o farmacistă din localitatea Tomeşti, judeţul Iaşi. Tânăra, nepoată a primarului din Tomeşti, a dispărut în cursul zilei de luni timp de câteva ore, fiind sechestrată într-un taxi.

Bărbatul reţinut este prezentat marţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal. Atât el, cât şi victima au fost audiaţi de poliţişti timp de mai multe ore, pentru a se stabili exact faptele.

Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a luat taxiul ca sa ajungă la serviciu. Şoferul nu a oprit însă la destinaţie, ci la câteva sute de metri distanţă, a blocat uşile maşinii şi a atacat-o. A lovit-o cu pumnii şi i-a legat mâinile, apoi a obligat-o să ia legătura cu familia şi să ceară 25.000 de lei pentru a fi eliberată.

Taximetristul în vârstă de 31 de ani a fost prins în flagrant în momentul în care s-a dus să ia recompensa, după circa opt ore de căutări. El riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Primarul localităţii şi unchi al victimei, Ştefan Timofte, a declarat că a vorbit la telefon cu bărbatul, iar acesta ar fi avut probleme cu un grup de recuperatori care i-ar fi răpit copiii. "Nu ştiu, Ceva de genul acesta... şi din cauza asta voia să facă rost de bani. (...) Nu cred că ştia (cine e victima), a fost pur şi simplu întâmplarea. (...) A răpit-o la întâmplare, putea să fie altcineva probabil", a spus edilul din Tomeşti.

Farmacista a fost dată dispărută luni dimineaţă, după ce sora sa a povestit că tânăra a mers dimineaţa la serviciu, dar fost trimisă la un alt sediu al farmaciei, unde nu a mai ajuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri