Răspunsul lui Florin Iordache pentru Klaus Iohannis pe tema grațierii și modificării CP

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache la csm

Florin Iordache a spus că Ministerul Justiţiei va veni în faţa Guvernului cu „nişte acte coerente”. Este răspunsul ministrului după solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a abandona demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

florin iordache la csm

„Vom veni în faţa Guvernului cu nişte acte coerente care să raspundă consultării publice”, a spus Florin Iordache, întrebat despre solicitarea adresată Guvernului de către preşedintele Iohannis.

Iordache a făcut aceste declaraţii la finalul consultării publice organizate luni de Ministerul Justiţiei, care s-a încheiat după mai bine de patru ore, potrivit News.ro.

„Guvernul nu poate să treacă peste voinţa cetăţenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democraţie solidă este una în care majorităţile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că deţin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situaţii care a scos zeci de mii de români în stradă”, se arată într-un mesaj al preşedintelui Klaus Iohannis, postat pe Facebook.

Ministerul Justiţiei a organizat, luni, o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, la o zi după ce peste 40.000 de oameni au manifestat în Bucureşti împotriva celor două proiecte. Manifestaţii la care au participat, în total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminică, şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, dar şi în diaspora. O altă demonstraţie a fost anunţată, pe Facebook, pentru luni dimineaţă, în faţa Ministerului Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri