"Războiul mioarelor", pierdut de MApN

Data publicării:
oi la pascut

Sute de oi aici în unitatea militară.”

În urmă cu un an, când s-a mutat în apropierea unității militare din comuna Dumbrăvița, Dan Gună se aștepta la exerciții de tragere, nu la behăitul oilor şi la mirosul greu al turmei.

Dan Gună: „Era aici în unitatea militară, ceva în jur de 500 de oi, miros, mizerie, gălăgie. Santinela a zis că ea nu are ce să facă, că așa-i ordinul, că superiorii au hotărât și că alții mai mari au decis.”

Ca să scape de oile din unitatea militară, bărbatul și-a luat inima în dinți și a dat în judecată Ministerul Apărării Naționale, iar magistrații i-au dat câştig de cauză.

Adela Șipețan, judecător la Judecătoria Timișoara: „Instanța a admis în parte cererea formulată (...) în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Apărării Naționale, fiind obligat acesta din urmă să nu permită pe viitor accesul turmei de ovine în perimetrul unității militare.”

Conducerea unităţii militare a permis accesul turmei de ovine în interiorul unităţii militare învecinate cu locuinţa reclamantului (...) neştiind că această faptă va crea o situaţie majoră de disconfort proprietarului”, se arată în comunicatul de presă a MApN.

Nedan Uduli, avocat: „I-a creat reclamantului disconfort excesiv. Instanța ar fi putut să admită despăgubiri, dar a fost la disponibilitatea reclamantului sa nu le solicite.”

Așa că MApN trebuie să plătească doar cheltuielile de judecată de aproximativ 800 de lei, pentru că bărbatul nu a cerut despăgubiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri