Reacția comisarului european pe Justiție, Vera Jourova, la condamnarea lui Liviu Dragnea. „Este esențial ca ca independența justiției să fie respectată”

Data publicării:
dragnea liviu tel drum
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vera Jourova, comisarul european pe Justiție, a vorbit în exclusivitate cu publicația Business Review despre condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

dragnea liviu tel drum
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia Europeană, a spus Jourova, are încredere în sistemul judiciar din România.  Criticile împotriva justiției sunt însă problematice, menționează comisarul european.

„Este esențial ca justiția să fie lăsată să-și urmeze cursul și ca independența justiției să fie respectată, așa cum am stipulat clar și în ultimul raport MCV”, a spus Vera Jourova.

Potrivit oficialului european, Comisia Europeană continuă să urmărească cu îngrijorare situația României, „inclusiv reforma justiției și a codurilor penale. Așa cum am subliniat în mod repetat, lupta împotriva corupției și asigurarea unui sistem judiciar independent și profesional este de maximă importanță”.

La începutul acestui an, mai scrie Business Review, Vera Jourova a atras atenția într-o dezbatere din Parlamentul European asupra „pericolelor care amenință domnia legii, care vin la pachet cu reforma judiciară din România”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri