Sari la conținut

Reacția lui Carmen Dan după ce șeful de la Omoruri a criticat schimbările Codului Penal

Ministrul de Interne îl critică pe şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, cel care ieri şi-a exprimat punctul de vedere faţă de modificările codurilor penale.

carmen dan

Foto: Inquam Photos

Comisarul-şef Radu Gavriş a atras atenţia că anchetele vor fi îngreunate şi infractorii periculoşi vor fi greu de prins, dacă Codul Penal va fi schimbat în forma propusă acum de parlamentari. Este obligaţia şefilor poliţiei române să verifice dacă avea permisiunea de a da interviu, spune Carmen Dan, care a adăugat că opinia comisarului nu reflectă poziţia ministerului de interne.

Carmen Dan, ministrul de Interne: Nu, nu se face o anchetă. Este un polițist care și-a exprimat un punct de vedere, repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcții impun o anumită reținere. Cred că polițiștii trebuie să se țină departe de sfera politică și din punctul meu de vedere atât timp cât și-a expus public o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, și-a adus singur un deserviciu.