Reacția lui Codrin Ştefănescu după ce Toader a decis reluarea procedurii pentru șefia DNA. Ce spune despre trei dintre candidații respinși

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, consideră că decizia ministrului Justiţiei de a nu selecta niciun candidat pentru a prelua şefia DNA este una "profesionistă", el declarând pentru News.ro că aşteaptă să vadă care vor fi următorii candidaţi pentru acest post. Codrin Ştefănescu susţine că despre trei dintre candidaţi, cei care vin din "sânul DNA", presa a scris "lucuri absolut cutremurătoare".

Citiţi şi: Dragnea are o nouă țintă

"Eu cred că a luat o decizie profesionistă. De fapt, la începerea înscrierii la concurs a acestor candidaţi, am afirmat că ministrul Justiţiei refuză să dea un diagnostic şi, dacă din aceşti candidaţi este unul care ar bănui că ar putea să treacă de criteriile comisiei sau nu, toată lumea a aşteptat. În condiţiile de faţă suntem doar curioşi să vedem cine sunt cei care vor fi în următorul lot de candidaţi care îşi depun dosarele în aceată comisie. Trei dintre ei, din punct de vedere al articolelor de presă şi a ceea ce s-a scris despre ei  - vorbesc despre cei trei veniţi din sânul DNA - colegii dumneavoastră din presă au publicat despre aceste persoane lucuri absolut cutremurătoare", a declarat pentru News.ro secretarul general adjunct al PSD. 

El a mai spus că toată lumea trebuie să fie "cu ochii aţintiţi" la ministrul Justiţiei şi la comisia pe care a format-o pentru a evalua candidaturile pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA va fi reluată, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nefăcând nicio propunere din cei patru candidaţi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "În urma desfăşurării procedurii de selecţie, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", a anunţat Ministerul Justiţiei. Instituţia susţine că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru această funcţie.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri