Reacția lui Felix Bănilă după ce președintele Iohannis i-a cerut demisia

Data actualizării: Data publicării:
felix banila Octav Ganea inquam.jpeg 2
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Felix Bănilă a anunțat marți dimineață într-un comunicat de presă că nu demisionează. Totuși, pentru că aceasă cerere a venit de la președintele Klaus Iohannis, procurorul-şef al DIICOT a spus că se va consulta cu colegii apoi va lua o decizie.

Comunicatul DIICOT:

„Urmare a solicitării Președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul șef DIICOT aduce la cunostinta publica următoarele:

Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.”

Luni după-amiază, președintele Klaus Iohannis i-a reproșat șefului DIICOT activitatea în ceea ce privește „crima de la Caracal” dar şi „cumplitul caz de la Dâmboviţa”, în urma cărora și-au pierdut viața trei fete: Alexandra Măceșanu, Luiza Melencu și Mihela Fieraru. Procurorii urmează să stabilească dacă ele au fost ucise de Gheorghe Dincă, respectiv Johannes Visscher, cetățeanul olandez care este bănuit acum și de agresiunea unei fetițe din județul Iași, având patru călătorii în România în ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri