Cum a explicat Tudorel Toader respingerea acreditării la Ministerul Justiției pentru unii jurnaliști

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam octav ganea 20190219170334_OGN_4866-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, scrie, vineri, pe Facebook, că în documentele de acreditare la Ministerul Justiţiei există o clauză prin care se prevede "mă angajez să respect regulile de conduită”. ”În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze”, susţine Toader.

tudorel toader inquam octav ganea 20190219170334_OGN_4866-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

”În documentele de acreditare la MJ, există o clauză prin care se prevede "mă angajez să respect regulile de conduită". În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze!” a scris, vineri, ministrul Justiţiei pe Facebook.

Ovidiu Oanţă, reporter Pro TV, a publicat vineri pe contul său de Facebook răspunsul primit din partea Ministerul Justiţiei, care i-a refuzat, fără a îi oferi detalii, acreditarea pe 2019. Ministerul Justiţiei a respins acreditarea pe 2019 şi pentru Ionela Arcanu de la Realitatea TV, a anunţat vineri jurnalista pe contul ei de Facebook.

Arcanu a scris: „Am primit interzis la Ministerul Justiţiei, anul acesta. Aveţi mai jos «explicaţia» lui Tudorel Toader”.

Mesajul primit din partea ministerului a fost acelaşi ca în cazul jurnalistului Pro TV: „Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă, în conformitate cu art. 18 alin. 3 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri