Reacția lui Victor Ponta, după ce Inspecţia Judiciară a fost sesizată cu privire la criticile sale la adresa Justiției

Data publicării:
victor ponta - gov 4

 

Un domn judecator Șerban de la CSM e supărat și mă reclamă că am comentat decizia în cazul Dragnea! Domnule judecător, colegul dvs din CSM Danileț a comentat repetat la televiziune decizia în cazul "Mariana Rarinca"! Evident că v-ați făcut că plouă! Deci să înțelegem - cine e prieten și coleg cu dvs (din "Sistem" adică) are voie, noi ceilalți nu! Corect? Spuneți direct și ne supunem!”, a reacționat Victor Ponta, pe Facebook.

În cadrul şedinţei de plen de marţi, judecătorul Alexandru Șerban a cerut ca CSM să analizeze posibilitatea ca Inspecția Judiciară (IJ) să fie sesizată, în urma declaraţiilor premierului Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea.

Ulterior, CSM a emis un comunicat de presă prin care confirmă sesizarea Inspecției Judiciare. „Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii 'Ora de vârf', difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar”, arată CSM, în comunicatul de presă.

Tot marţi, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Livia Stanciu, a spus, referitor la acelaşi subiect, că plenul CSM are posibilitatea să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a se constata dacă a fost sau nu încălcată independența justiției.

Citiți și Robert Cazanciuc: Am făcut apel la oamenii politici să aibă rezerve când discută despre justiţie

Luni seara, întrebat la finalul unei emisiuni la România TV despre condamnarea lui Dragnea, Ponta a spus că el nu are voie să vorbească despre justiţie, după care a afirmat, ironic, că în acest moment există o singură putere, „iar noi ceilalţi, Guvern, Parlament, Preşedinte, facem şi noi ce putem”.

Potrivit Mediafax, Victor Ponta a continuat, spunând în aceeaşi notă: „Aţi văzut ce păţesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu ştiu ce. Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau pe Dragnea, cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare”.

Premierul a vorbit, la acelaşi post de televiziune şi despre Dan Şova.„Este vorba de un singur lucru - un om, cum îl cheama pe el, Şova, cere ca să fie judecat. Şi nimeni nu înţelelege de ce procurorii vor să fie arestat. Pe Şova pot să îl trimită în seara asta în judecată, însă ei nu vor asta, vor circotecă politică”, a spus preşedintele PSD.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Victor Ponta a fost întrebat despre declaraţiile făcute de fostul judecător şi fost membru CSM, Toni Neacşu, conform căruia erata din 2012, cea privind cvorumul necesar pentru adoptarea referendumului, nu a fost realizată de judecătorii Curţii Constituţionale, ci de preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, de fosta şefă CSM, Oana Schmidt Hăineală, fostul şef al DNA, Daniel Morar şi de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Am văzut şi eu ce a spus domnul Neacşu şi pot să vă spun că în mare parte are dreptate”, a comentat premierul Ponta, referitor la afirmaţiile lui Neacşu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri