Reacțiile Ambasadei SUA și Comisiei Europene după revocarea lui Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
kovesi declaratie dupa revocare - iquam octav ganea 20180709120532_IMG_9978-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Apar şi primele reacţii externe după revocarea şefei DNA. Comisia Europeană și Ambasada Statelor Unite au reacționat la scurt timp după plecarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea instituției.

kovesi declaratie dupa revocare - iquam octav ganea 20180709120532_IMG_9978-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia Europeană poate fi nevoită să-și reevalueze concluzia referitoare la sustenabilitatea luptei anticorupție din România, dacă ar fi pusă sub semnul întrebării capacitatea Direcției Naționale Anticorupție de a-și menține istoricul bun al rezultatelor în circumstanțe dificile. Aceasta este poziția oficială a Comisiei Europene exprimată de purtătorul său de cuvânt.

Comisia Europeană: „Independenţa sistemului judiciar şi capacitatea lui de a lupta cu corupţia este de o importanţă capitală. Capacitatea DNA de a-şi face treaba în circumstanţe deosebite a fost un semn de stabilitate. Dacă această capacitate va fi pusă la îndoială vom reevalua situaţia”.

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti are de asemenea o reacţie: „Ambasada SUA își reafirmă angajamentul îndelungat de a sprijini lupta României împotriva corupției. România este model regional în privința luptei împotriva corupției. Facem apel la România să mențină și să sprijine puternicele sale instituții de luptă împotriva corupției”, arată reprezentanţa diplomatică americană la Bucureşti.

Citiţi şi: De ce a sacrificat-o Iohannis pe Kovesi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri