Sari la conținut

Rechizitoriu Mihai Voicu. Cât ar fi costat un loc pe lista Consiliului Judeţean Dolj

Deputatul PNL Mihai Voicu ar fi cerut câte 16.000 de lei celor care doreau să ocupe un loc în Consiliul Judeţean Dolj la alegerile din 2012 - e ceea ce susţin anchetatorii. Funcţiile de conducere din anumite instituţii locale ar fi valorat chiar mai mult. Banii erau necesari pentru cheltuielile de campanie, numai că erau încasaţi fără chitanţă şi cu încălcarea legii, susţin procurorii DNA.

În 2012, Mihai Voicu era preşedintele PNL Dolj şi vicepreşedinte al biroului politic central al PNL. Procurorii spun că parlamentarul ar fi profitat de funcţiile sale pentru a vinde locuri în Consiliul Judeţean celor care erau dispuşi să plătească. Acum este judecat pentru corupţie.

"A precizat că aceasta va porni de la o valoare de referință, pe care a intitulat-o „X" și care consta în suma de 16.400 lei, corespunzătoare ocupării unui loc pe listele de vot prin care urmau să fie desemnați candidații", potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

Pentru a asigura prezenţa pe liste a celor care plăteau, Mihai Voicu şi-ar fi anunţat colegii din Biroul Permanent Teritorial, într-una din şedinţe, că votul său valorează cât zece. Şi clienţi ar fi avut destui. 20 de membri ai organizaţiei de partid au fost de acord să plătească sume între 5.000 şi 20.000 de lei, spun procurorii. Ar fi strâns astfel în jur de 300.000 de lei. După alegeri, în 2013, unul dintre cei care nu au obţinut funcţia promisă, i-ar fi transmis lui Mihai Voicu, numit între timp ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, că va da publicităţii înregistrări din şedinţe care dovedeau că vânduse locurile eligibile, spun anchetatorii.

Cel în cauză s-ar fi întâlnit cu consilierul lui Mihai Voicu.

"Consilierul i-a transmis ministrului mesajul de amenințare și, la scurt timp după aceea, acesta a fost angajat la Cabinetul parlamentar al deputatului Mihai Voicu", potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

Mihai Voicu va fi judecat alături de alţi doi complici. Dosarul este acum pe masa judecătorilor Curţii Supreme.