Rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, reținut pentru luare de mită

Data publicării:
iepur

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, rectorul Universităţii „Ovidius” a primit, în cursul lunii august a anului trecut, de la o persoană 1.000 euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei acesteia la Facultatea de Farmacie pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, susțin procurorii, în cursul acestei luni, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs, informează Mediafax.

Din banii pretinşi în luna iulie, Epure a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.

Conform procurorilor anticorupţie, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii „Ovidius” a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani, astfel că acesta este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Atât Tiberius-Dănuţ Epure, cât şi Stere Tala au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Operațiunea de prindere în flagrant a rectorului a avut loc marți dimineață.

Rectorul a fost prins, conform unor surse, exact în momentul în care ar fi primit bani de la unul sau mai mulți elevi care urmau să susțină examenul de admitere într-una dintre facultățile acestei universități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri