Recurs amânat în dosarul traficului cu ovule

Data publicării:
25022013 20m 20ovule-51441

Curtea de apel Bucureşti a amânat azi judecarea recursului depus de cele două persoane care au fost arestate preventiv săptămâna trecută, pentru 29 de zile.

Două dintre cele 40 de persoane audiate în dosarul traficului cu ovule de la clinica bucureşteană Med New Life au fost arestate, săptămâna trecută, după ce fusesetră reţinute de procurorii DIICOT. La audieri, cei doi, un cetăţean israelian şi o româncă, îşi susţinuseră nevinovăţia.

Decizia de azi a instanței a venit ca urmare a cererii cetățeanul israelian a solicitat un nou termen pentru a-și putea angaja un nou apărător, iar acesta a fost stabilit pentru data de 4 martie.

Ancheta în cazul clinicii particulare din Capitală unde s-ar fi făcut trafic de ovule a pornit încă din 2009. În luna octombrie 2009, una dintre tinerele care a acceptat bani pentru a-şi dona ovulele a suferit complicaţii şi i-au fost extirpate ovarele. Atunci, tânăra a făcut plângere împotriva medicilor, pentru că, din cauza complicațiilor nu mai poate să aibă niciodată să aibă copii.

Ovule contra bani

Anchetatorii spun că medicii de la Med New Life racolau femei cu venituri mici, în special studente, cărora le plăteau câteva sute de euro ca să îşi vândă ovulele. 11 angajaţi ai clinicii sunt bănuiţi că ar fi făcut parte din această reţea. Scenariul pare să fie tras la indigo după celebrul caz Sabyc.

Procurorii au adunat mai mulţi saci cu probe de la sediul clinicii pentru a dovedi acuzaţiile de trafic de ovule.

Membrii grupării erau reprezentanți ai clinicii private şi cetăţeni israelieni, specialişti în fertilizarea in vitro.

Unul dintre cei ridicaţi pentru audieri este medicul istraelian Raphael Ron-el, specialist recunoscut la nivel mondial în fertilizarea in vitro. De aproape 20 de ani activează şi într-una dintre cele mai mari clinici israeliene de profil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri