Referat: Darius Vâlcov a încercat să distrugă probe din dosar

Data publicării:
darius valcov mediafax-1

Detaliile provin din declaraţiile coinculpaţilor din acest dosar, oamenii de afaceri care se ocupau de firmele înfiinţate special pentru ca Darius Vâlcov să încaseze sumele de bani cerute drept mită de la omul de afaceri Theodor Berna.

Aceştia au spus procurorilor că, de îndată ce a aflat de ancheta DNA, Darius Vâlcov a cerut apropiaţilor săi să distrugă hard-disk-urile şi documentele în care se ţinea contabilitatea uneia dintre aceste societăţi, folosite drept paravan.

De asemenea, Darius Vâlcov a cerut unui martor în dosar – cel în casa căruia se afla seiful în care fostul ministru ţinea bani, tablouri şi cele trei lingouri de aur – să distrugă pungile şi hârtiile în care erau respectivele sume de bani. Martorul le-a mărturisit procurorilor că a şi făcut acest lucru.

Probele sunt folosite acum de DNA pentru a solicita instanţei arestarea pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov.

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, află astăzi dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a fost reţinut ieri, chiar în ziua în care a împlinit 38 de ani.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, pe vremea cand era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. 

Procurorii spun că ar fi primit comision 20% din valoarea acelor contracte. 

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor în ziua în care a fost pus de DNA sub urmărire penală şi a părăsit guvernul cinci zile mai târziu, atunci când procurorii au cerut permisiune pentru reţinerea şi eventuala sa arestare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri