Regizor trimis în judecată după ce a obligat o tânără să sară de la înălţime, iar aceasta a rămas paralizată 

Data publicării:
parchetul iccj - captura

 

Regizorul Ilie Alexandru Wolff, fondatorul Teatrului de Balet din Cluj-Napoca, va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sibiu, pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, incidentul s-a produs în 2007, Ilie Alexandru Wolff Wolff având la acel moment calitatea de organizator şi regizor al unui spectacol în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Liber de la Sibiu.

Anchetatorii îl acuză pe Ilie Alexandru Wolff că nu i-a pus la dispoziţie tinerei mijloacele de siguranţă necesare când i-a cerut să execute saltul de la înălţime.

"Deşi anterior, partea vătămată a mai executat un astfel de salt soldat cu o aterizare instinctivă în picioare, inculpatul i-a solicitat pe un ton ridicat să repete saltul, respectând indicaţiile sale, întrucât trebuia simulată scena sinuciderii unui personaj, iar modul în care o executase prima dată nu părea realistă", potrivit procurorilor.

În acest context, tânăra, care avea calitatea de asistentă a lui Ilie Alexandru Wolff în materia organizării de spectacole, a reluat saltul şi a aterizat parţial pe suprafaţa ocupată de saltele, "subdimensionate raportat la pericolul pe care îl presupunea saltul", suferind leziuni la nivelul coloanei.

"Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză de către Serviciul de medicină legală judeţean Sibiu a concluzionat că victima a suferit un traumatism vertebro-medular cu fractură cominutivă de corp vertebral T12, cu interesare mielinică la acest nivel. Leziunile s-au putut produce prin cădere de la un nivel la altul şi au necesitat 90-100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, persoana vătămată prezentând o infirmitate fizică permanentă", conform anchetatorilor.

Alexandru Ilie Wolff are 31 de ani şi a înfiinţat, în 2010, Teatrul de Balet din Cluj-Napoca, prima companie independentă de acest gen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri