Relu Fenechiu, nou dosar penal. Ar fi încasat 620.000 euro comision

Data publicării:
RELU FENECHIU agerpres 7515602
Foto: Agerpres

@FOTO: Agerpres

UPDATE: Procurorii de la DNA Ploiești au dispus extinderea urmăririi penale față de fostul ministru liberal, acuzându-l că ar fi comis infracțiunile de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

Mai precis, în perioada 2012-2014, în calitate de deputat PNL, Fenechiu ar fi pretins și primit de la o firmă de software un comision de 15% din valoarea a două a două contracte promovate de Ministerul Justiției (în valoare de 14.700.000 lei fără TVA), respectiv de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății (valoarea contractului, circa 1,8 milioane euro). În schimbul banilor, fostul lider liberal ar fi sprijinit câștigarea și derularea acestor contracte de către firma de software.

„Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenția sa la funcționari din cadrul Ministerul Justiției sau la persoane din conducerea societății farmaceutice, asupra cărora avea influență la acel moment. Pentru acest ajutor, suspectul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de 620.000 euro”, se arată în comunicatul DNA.

Anchetatorii mai susțin că, pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, între firma de software și cele două societăți ar fi fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii.

-------

Relu Fenechiu a fost adus cu duba, joi dimineață, de la Penitenciarul Vaslui, acolo unde ispăşeşte pedeapsa de 5 ani de închisoare primită deja în dosarul Transformatorul.  Relu Fenechiu a fost adus la DNA Ploiești pentru a da o declarație în calitate de suspect în fața procurorilor anticorupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri