Relu Fenechiu, prima noapte în arest. Fostul ministru va fi transferat la un penitenciar din Vaslui sau Suceava

Data publicării:
fnq-3

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a petrecut prima noapte în arest. El s-a predat joi la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Iaşi, după ce judecătorii au menţinut sentinţa de cinci ani de închisoare cu executare, Curtea Supremă condamnându-l definitiv şi irevocabil în dosarul Transformatorul. Tot joi, Relu Fenechiu a demisionat din Partidul Naţional Liberal.

Foto: Mediafax 

Relu Fenechiu a primit joi sentinţa justiţiei la domiciliul său din Iaşi. El nu a făcut nici o declaraţie şi nici nu a putut fi surprins de presă când a părăsit casa.

Fostul ministru al Transporturilor rămâne în arestul Poliţiei până când va primi de la Bucureşti mandatul de executare în original, apoi va fi condus la Penitenciarul din Iaşi. Conform procedurilor, Relu Fenechiu va sta în arest timp de 21 de zile, apoi va fi transferat într-un alt penitenciar - în Vaslui sau Suceava.

În cazul său, instanţa a reţinut 42 de acte materiale în loc de 46 pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu şi a menţinut pedeapsa principală de cinci ani de închisoare, precum şi interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de trei ani.

Şi fratele său, Lucian Fenechiu, care a primit aceeaşi pedeapsă, s-a predat Poliţiei. Cei doi trebuie să plătească împreună şi daune de aproape 7 milioane de lei.

Tot joi, Relu Fenechiu a demisionat din PNL. El a condus organizaţia PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri