Remus Pricopie: „Asocierea anchetei împotriva lui Kovesi cu Dragnea este greu de evitat sau de respins”

Data actualizării: Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb 1

Rectorul SNSPA Remus Pricopie a reacționat pe Facebook după ce, miercuri seară, fostă şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat la Digi24, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea spune că este un demers abuziv.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Asocierea anchetei penale împotriva Laurei Codruța Kovesi cu Liviu Dragnea este greu de evitat sau de respins. Argumentele sunt evidente și arhicunoscute, așa că nu le mai reiau aici. Unii - din fericire, nu foarte mulți - consideră această anchetă penală o mișcare de geniu a PSD, care va marca un succes politic important, pe parcursul anului electoral 2019. Pentru mine, însă, gestul de ieri - citarea Laurei Codruța Kovesi la Secția pentru Investigarea Magistraților, instituție nou creată de PSD, în dezacord cu recomandările Comisiei Europene și ale Comisiei de la Veneția - poate fi interpretat ca o nouă aventură în care PSD se aruncă. Alchimia politică, pe care PSD o practică de peste doi ani, nu va fi acceptată nici de români, nici de partenerii euro-atlantici. Prin urmare, ar fi înțelept ca liderul PSD să nu se grăbească și să nu eticheteze public această „incursiune” în treburile justiției drept un succes, deoarece el seamănă mai mult cu un autogol decât cu o mișcare politică inspirată. PS: Îi urez success Doamnei Laura Codruța Kovesi în competiția pentru postul de Procuror Șef al Parchetului Uniunii Europene”, a scris rectorul SNSPA Remus Pricopie pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Reacție a Comisiei Europene în cazul Kovesi 

Laura Codruţa Kovesi susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Kovesi remarcă faptul că această citaţie, primită în miercuri seară, la ora 20.30, vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

„Este o răzbunare pentru demersul făcut la CEDO, că am trecut de filtru şi Guvernul are termen până în 18 martie să îmi propună o înţelegere amiabilă, altfel procesul se va judeca pe fond. Nu se încearcă aflarea adevărului, ci să fiu oprită să ocup această funcţie”, a spus Kovesi la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri