Sari la conținut

Remus Truică și Prințul Paul sub control judiciar, decide Curtea de Apel Brașov

Cei doi rămân însă în arest la domiciliu până în data 22 iunie, conform deciziei luată de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 22 mai.

"A fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru Remus Truică și Prințul Paul. Hotărârea nu este definitivă", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

Răspunzând unei întrebări referitoare la decizia Curții de Apel Brașov din 20 mai, când a fost schimbată măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, iar după două zile Înalta Curte de Casa și Justiție a revenit la măsura arestului la domiciliu, Remus Truică a declarat înainte de intrarea în sala de judecată că a fost influențată de obiectivul procurorilor de inculpare a lui Călin Popescu Tăriceanu.

"Dacă nu mă înșel, în momentul în care s-a întors soluția dată la Brașov, în aceeași zi, la interval de două ore a fost pus sub învinuire președintele Senatului, domnul Tăriceanu. Bănuiesc că nu era foarte bine ca noi să fim toți liberi sau în control judiciar, în momentul în care se anunță o măsură atât de importantă pentru democrația din România, și anume inculparea pentru mărturie mincinoasă a domnului Tăriceanu. Eu nu vreau altceva decât aflarea adevărului care, sunt sigur, pentru mine nu va avea nici o conotație penală. Sunt nemulțumit că fără nici o probă, totuși, această măsură a arestului la domiciliu există. În timp probabil că lucrurile vor fi reglate. Am încredere în justiție", a afirmat Truică.

Referitor la perioada celor șase luni de când se află în arest la domiciliu, Remus Truică a precizat că această perioadă a însemnat mai multă introspecție, mai multă lectură, "nu a fost neapărat ceva foarte rău".

Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, în dosarul Ferma Băneasa.