Remus Vulpescu: Mi s-a încropit un dosar pentru subminarea economiei naționale

Data publicării:
remus vulpescu mediafax-1

„Un dosar de care știu și care mi-a fost încropit este un dosar de subminare a economiei naționale pentru că am decis, ca președinte al Consiliului de Administrație la Hidroelectrica, deschiderea procedurii insolvenței la această companie”, a declarat azi Remus Vulpescu, la sediul DNA, înainte de a intra la audieri în dosarul „Mită la Hidroelectrica”.

Declarația lui Remus Vulpescu, denunțător în cauză, a venit drept răspuns la întrebarea provind un eventual târg încheiat cu procurorii DNA pentru a scăpa de cercetarea penală într-un alt dosar.

„Procedura insolvenței la această companie ați văzut că a fost bine administrată și care a permis o reorganizare cu rezultate rapide și extraordinar de bune și care a dovedit că atuncicând statul dorește s-și rezolve problemele, statul poate să-și rezolve problemele”, a completat Remus Vulpescu, executor al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

El a spus că ultima oară era la DIICOT acest dosar și, din câte știe, nu s-a început urmărirea penală.

DIICOT nu a confirmat încă oficial această informație.

Acuzațiile apărării celor inculpați în dosar

Apărătorii lui Ioan Mihăilă și Eugen Brădean au susţinut în fața magistraților Curții de Apel București, unde au cerut eliberarea clienților lor, varianta încheierii unui târg. Avocații spun că Remus Vulpescu ar fi cercetat de DNA într-un alt dosar. În acest context, ar fi convenit cu procurorii să îi denunțe pe colegii săi de la Hiroelectrica și să scape de dosarul său.

În august, mai multe firme l-au denunţat pe Remus Vulpescu la DNA după eşecul proiectului MINIMIS, o aplicaţie online rezervată IMM-urilor interesate să obţină finanţare de la stat dintr-un fond de 500 de milioane de lei. Serverul de la Ministerul de Finanţe a cedat însă atunci, în primele minute de la deschiderea sesiunii de înscriere. O parte dintre cei care nu au apucat să se înscrie l-au reclamat la DNA pe Remus Vulpescu, în calitate de consilier al ministrului Finanţelor, Remus Vulpescu.

Denunţătorii au susţinut că au informaţii că oficialul ar fi primit mită pentru a favoriza înscrierea anumitor firme şi a bloca aplicaţia. Avocaţii susţin că procurorii i-ar fi propus lui Vulpescu să îi livreze la DNA pe presupuşii corupţi din Hidroelectrica, primind la schimb clemenţă în dosarul MINIMIS. Avocaţii arestaţilor din dosarul Hidroelectrica suţin că denunţătorul Vulpescu nu este cu nimic mai credibil decat cei denunţaţi de el. 

Conform surselor Digi24, în acest caz se fac acte premergătoare urmăririi penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri