Reporteris.ro: Fenechiu s-a îmbogățit cu 5,3 milioane lei în pușcărie

Data actualizării: Data publicării:
RELU FENECHIU agerpres 7515602
Foto: Agerpres

Afacerile fostul ministru al Transporturilor continuă să meargă, scrie reporteris.ro, iar prejudiciul de care a fost acuzat în dosarul Transformatorul încă nu a fost achitat.

RELU FENECHIU agerpres 7515602
Foto: Agerpres

"În perioada de detenţie, printr-o firmă lăsată pe mâna soţiei sale, Fenechiu a vândut proprietăţi de 1,2 milioane de euro, a plătit datorii de milioane de lei şi şi-a înstrăinat una dintre cele mai valoroase societăţi către fiul cel mare. În acelaşi timp, la peste trei ani de când Fenechiu se află în penitenciar, nu a fost recuperat de la el niciun leu din prejudiciile de aproape 10 milioane de lei din dosarele sale. Extrem de bizar este că sechestrele puse pe bunurile sale nu depăşesc 2 milioane de lei", scrie, în exclusivitate, reporteris.ro.

Totodată, mai arată jurnaliştii de la reporteris.ro, fostul ministru al Transporturilor "şi-a mandatat soţia să încheie şi să execute acte în numele său a fost parafată la un birou notarial din Iaşi cu o zi înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul Transformatorul". Detalii despre dosarul Transformatorul şi decizia instanţei, AICI.

În noiembrie 2016, Relu Fenechiu a fost condamnat de Tribunalul București, într-un alt dosar, la 3 ani și 10 luni închisoare cu executare. Potrivit Agerpres, fostul ministru și-a recunoscut vinovăția în speţa în care este acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani. Detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri