Sari la conținut

Reporteris.ro: Fenechiu s-a îmbogățit cu 5,3 milioane lei în pușcărie

Afacerile fostul ministru al Transporturilor continuă să meargă, scrie reporteris.ro, iar prejudiciul de care a fost acuzat în dosarul Transformatorul încă nu a fost achitat.

RELU FENECHIU agerpres 7515602

Foto: Agerpres

"În perioada de detenţie, printr-o firmă lăsată pe mâna soţiei sale, Fenechiu a vândut proprietăţi de 1,2 milioane de euro, a plătit datorii de milioane de lei şi şi-a înstrăinat una dintre cele mai valoroase societăţi către fiul cel mare. În acelaşi timp, la peste trei ani de când Fenechiu se află în penitenciar, nu a fost recuperat de la el niciun leu din prejudiciile de aproape 10 milioane de lei din dosarele sale. Extrem de bizar este că sechestrele puse pe bunurile sale nu depăşesc 2 milioane de lei", scrie, în exclusivitate, reporteris.ro.

Totodată, mai arată jurnaliştii de la reporteris.ro, fostul ministru al Transporturilor "şi-a mandatat soţia să încheie şi să execute acte în numele său a fost parafată la un birou notarial din Iaşi cu o zi înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul Transformatorul". Detalii despre dosarul Transformatorul şi decizia instanţei, AICI.

În noiembrie 2016, Relu Fenechiu a fost condamnat de Tribunalul București, într-un alt dosar, la 3 ani și 10 luni închisoare cu executare. Potrivit Agerpres, fostul ministru și-a recunoscut vinovăția în speţa în care este acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani. Detalii AICI.

Pe aceeași temă