Rețele de români, vânate în străinătate

Data publicării:
catuse crop

Spargere în Paris, crimă în Madrid, cerșetorie şi proxenetism în Londra sau evaziune fiscală în Milano. Cei mai periculoşi dintre ei ajung să fie vânaţi prin Interpol, iar pozele lor sunt afişate la toate trecerile de frontieră. Pentru unii este o mândrie că au intrat în ceea ce ei consideră un cerc select al celor mai căutaţi infractori.

Celebritatea este de scurtă durată şi de cele mai multe ori toţi sfârşesc încătuşaţi, învinşi, înconjuraţi de mascaţi şi de jurnalişti. Acest bărbat, de exemplu, a fost escortat de trupele speciale pâna la aeroport. N-a încalcat nicio lege în România, dar s-a ascuns aici de autorităţile din Bosnia. E bănuit de crime de război în timpul războiului civil din fosta Iugoslavie.

Aceste imagini sunt filmate în urmă cu câteva zile. Polițiștii și procurorii craioveni au anihilat o rețea de crimă organizată pusă pe picioare chiar de români. Simultan s-au facut descinderi și în Franța. Suspecții ar fi racolat minori și i-ar fi trimis sa cerșeasca lânga Disneylandul din Paris, în zonele aglomerate, la metrou sau în piețele centrale.

Anchetatorii susțin că această grupare ar fi câștigat chiar și 7000 de euro într-o zi. Sute de români sunt căutați de autoritățile din Marea Britanie, Spania, Germania, Belgia, Norvegia, Austria ori Ungaria. Polițiștii români schimbă în fiecare an sute de mii de mesaje cu structurile Interpol din întreaga lume, iar în urma acestei munci intense, câteva mii de suspecți sunt prinși pe teritoriul țării noastre ori extrădați în statele care au emis mandate pe numele lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri