Reţinut pentru trafic de influenţă, preşedintele CJ Prahova a fost internat la spital. El a acuzat o criză cardiacă

Data publicării:
cosma

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti: el a acuzat o criză cardiacă la scurt timp după ce a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Mircea Cosma este suspectat de încheierea unor contracte dubioase pe banii statului. Este vorba de afaceri de familie, spun procurorii anticorupţie, care l-au pus sub acuzare şi pe fiul său, deputatul social-democrat Vlad Cosma. Ei au cerut deja Parlamentului să îi ridice demnitarului imunitatea pentru a-l putea aresta.

Există probe din care rezultă suspiciunea că persoanele menţionate, în schimbul unor sume de bani, au favorizat mai multe societăţi comerciale în obţinerea de la Consiliul Judeţean a unor lucrări supraevaluate, cauzând o pagubă deosebit de mare bugetului local al judeţului”, a arătat procurorul Lucian Onea.

La scurt timp după ce a fost reţinut, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a ajuns la spital, acuzând o criză cardiacă. „A fost supus unui examen de specialitate şi medicul cardiolog a decis oprirea pentru supraveghere a dânsului pe secţia de Cardiologie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, dr. Andrei Ilinca.

Printre firmele abonate la contracte cu Consiliul Judeţean Prahova apar constant două companii care au primit banii statului pentru repararea sau deszăpezirea unor drumuri. Anul acesta, administratorul uneia dintre ele s-a plâns procurorilor anticorupţie că un om de afaceri, apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean, îl şantajează. Acesta i-ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă Mircea Cosma, astfel încât preşedintele CJ să nu oprească finanţarea din bani publici. Procurorii au început o anchetă, l-au arestat pe omul de afaceri şi au cerut inclusiv documente de la Consiliul Judeţean Prahova.

O altă firmă abonată la contracte cu Consiliul Judeţean este SC Conti SA. Societatea a construit sediul administrativ din curtea Spitalului Judeţean Ploieşti, iar în 2010, a câştigat licitaţiile pentru construirea a două baze Salvamont la Cheia şi la Sinaia.

Nu este pentru prima dată când Mircea Cosma este în mijlocul unui scandal de corupţie. În 2003, un om de afaceri român stabilit în Elveţia l-a denunţat pe Mircea Cosma şi pe alte persoane pentru o mită de 2 milioane de dolari. Un an mai târziu, prefectul judeţului l-a acuzat pe Mircea Cosma că şi-ar fi despăgubit familia cu 40.000 de lei pentru exproprierile de terenuri, în vederea construcţiei unui drum judeţean.

Mircea Cosma este la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Potrivit declaraţiei de avere, are patru terenuri în Ploieşti, Cornu şi Baia Mare, trei apartamente şi două vile, şi este acţionar în şase firme. Fiul său, Vlad Cosma, face afaceri cu bani publici încă de la vârsta de 19 ani în domeniul telecomunicaţiilor.

Şi fiica lui Mircea Cosma este cercetată penal: a fost pusă sub acuzare în dosarul în care fostul consilier la Secretariatul General al Guvernului, Marcel Păvăleanu, este învinuit de o evaziune fiscală de 35 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri