REUTERS. H. Georgescu: Presiunile recente, cele mai agresive de la înființarea ANI

Data publicării:
13112012 20m 20georgescu 20interviu-33354

În interviul acordat agenției de presă străine, Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate, susține că încă începând de vineri, când instituția a anunțat că finalizat rapoartele de constatare a incompatibilității a patru membri ai Guvernului, respectiv titularii portofoliilor Transporturilor, al Dezvoltării, dar și deja fostul secretar general adjunct al Executivului, presiunile exercitate asupra Agenției sunt cele mai agresive de la înființare.

Horia Georgescu a mai declarat că aceste presiuni venite din zona politică sunt menite să descurajeze, dar și să intimideze inspectorii de integritate să deruleze investigațiile pe care le au în curs, în această perioadă care coincide cu campania electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Potrivit acestuia, toate aceste presiuni sunt făcute în scopul de a descuraja și intimida investigațiile agenției.

„Presiunile politice din ultima perioadă sunt cele mai agresive de când a fost fondată Agenția Națională de Integritate”, a declarat Horia Georgescu.

Mai mult, președintele ANI a mai susținut că se teme că, după alegerile care vor avea loc în decembrie, progresele care au fost înregistrate de inspectorii din subordine ar putea fi reversibile, având în vedere declarațiile făcute de politicieni în ultimele zile.

Am temeri serioase că după alegerile din decembrie, progresul care a fost înregistrat ar putea fi întors, judecând după recentele declarații politice publice”, a spus el.

În plus, Horia Georgescu a mai declarat pentru Reuters că în actuala legislatură 42 de membri ai Parlamentului au fost găsiți de inspectori cu probleme de integritate sau de incompatibilitate, dar chiar și cu averi declarate necorespunzător. Unul dintre aceste cazuri este cel alsenatorului Mircea Diaconu, în cazul căruia Parlamentul a decis că își poate păstra fotoliul.

Aceast caz stabilește un precedent, că este posibil ca ei (alți politicieni investigați de ANI – n.r.) să nu fie sancționați în niciun fel, indiferent de deciziile judecătorești”, a adpugat Horia Georgescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri