Rise Project: Directorul Romgaz, amenințat de un veteran din Legiunea Străină, angajat al afaceristului Frank Timiș: Venim acum!

Data actualizării: Data publicării:
horatiu potra
Horatiu Potra. Foto: Facebook / Horatiu Potra

Directorul general Romgaz, Adrian Volintiru, a fost amenințat de un veteran instruit în Legiunea Străină, care lucrează pentru o companie a controversatului om de afaceri Frank Timiș, că va fi răpit, cu mesajul „Ai uitat regula, când trăiești bine, trebuie să înapoiezi ceva”, dezvăluie Rise Project. Veteranul a fost identificat prin intermediul telefonului mobil și pus sub control judiciar.

Pe 12 februarie, Adrian Volintiru a primit un mesaj pe telefon de la un număr necunoscut:

“Bună ziua domnul Director, vă dorim noroc în afaceri cât și pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, când trăiești bine, trebuie să înapoiezi ceva. Nu respecți ce promiți, ai uitat cine te-a pus acolo. O să-ți aducem aminte rapid! Sperăm că-ți place pădurea din Bazna sau Blăjel la fel cum îți plac femeile. O să facem o plimbare să te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi înțelept, profită de piscina hotelului vecin Expro și nu ne pune să ne deplasăm în Transilvania că-i de rău pentru tine și cei dragi! Succes!”

Mesajul a fost urmat de un altul, mai scurt: “Venim acum!”.

Directorul Romgaz a făcut plângere la poliție, iar ofițerii de la Direcția Operațiuni Speciale au localizat prin triangulație telefonul de la care au plecat mesajele în automobilul lui Horațiu Potra, veteran în Legiunea Străină.

Horațiu Potra este un veteran al Legiunii Străine franceze, devenit contractor privat în diferite războaie civile africane. A început să lucreze la cartierul general al lui Frank Timiș din Londra în 2012, în timp ce poliția română îl cerceta atunci pentru trafic de droguri, potrivit Rise Project.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului au dispus măsura controlului judiciar asupra lui Horațiu Potra din Mediaș, șeful diviziei de securitate a companiei African Minerals, patronată de controversatul Frank Timiș, fondatorul afacerii “Roșia Montană”.

Adrian Volintiru nu a dorit să dea mai multe detalii, pentru că este un dosar în cercetare, iar Frank Timiș nu a putut fi contactat de Rise Project. Reporterii de investigații au aflat însă pe surse că Frank Timiș se află în discuții cu Romgaz pentru un contract care vizează creșterea producției de gaze, cu ajutorul unei tehnologii noi.

Citiți întregul material pe Rise Project

Editor: B.P.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri