Sari la conținut

Rise Project: Fiul lui Liviu Dragnea preia patrimoniul de lux al Tel Drum

Firma Tel Drum, despre care DNA afirmă că e controlată, indirect, de Liviu Dragnea şi acuzată de fraudă cu fonduri europene, e în centrul unor tranzacţii suspecte. Jurnaliştii Rise Project scriu că Ştefan Valentin Dragnea, fiul şefului PSD, preia patrimoniul de lux al companiei. Iar procedurile ar fi început înainte că TelDrum să ceară intrarea în insolvenţă. 

Fiul președintelui PSD a cumpărat de la firmă patru proprietăți, în total 3,9 hectare, la intrarea în Turnu Măgurele, printre care și vila de protocol a Partidului Comunist, cu piscină și acareturile aferente. Totul a costat puțin peste 100 de mii de euro. Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, înainte ca cererea de insolvență să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman. Însă contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor. Oficial, cumpărătorul este o firmă, în care Dragnea junior deține 70% din acțiuni, iar asociați sunt doi oameni de casă ai șefului PSD.

Dacă urmărim banii, aceștia trec prin două firme, Gransiloz și Zooveg 2010, controlate de același fiu al liderului PSD, iar la final, spun jurnaliștii de la Rise Project, sumele ajung direct pe cardul lui. Jurnaliștii au obținut chiar un extras de cont al acestuia, care certifica încasările. 

Alți creditori Tel Drum:
1,3 milioane lei - Europrotect Security

1,2 milioane lei - Imob Infrastructură

1,4 milioane lei - Rompetrol

3,6 milioane lei - ANAF București

601 mii lei - Electric Total

405 mii lei - Gecor Prod Construct

456 mii lei - Specialist Consulting

Până acum, Liviu Dragnea nu a comentat în vreun fel această anchetă.

Citiți detalii aici.

Citiți și: 

DNA solicită instanței să oprească lichidarea Tel Drum SA

Dragnea: Se dorește, în mod intenţionat, să nu am acces la dosarul Tel Drum

Tel Drum cere insolvenţa. Lichidatorul judiciar: "Nu văd motive, câtă vreme societatea e pe profit”

DNA extinde urmărirea penală față de Tel Drum SA