Robert Cazanciuc a depus jurământul ca ministru al Justiţiei 

Data publicării:
robert cazanciuc resize 5503704-Mediafax Foto-Razvan Lupica

Depunerea jurământului are loc la Palatul Cotroceni.

Numirea lui Cazanciuc la Ministerul de Justiţie vine după ce Mona Pivniceru a renunţat la funcţie, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională.

Pe 11 aprilie, Victor Ponta l-a propus pe Robert Cazanciuc pentru funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului. În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost eliberat din funcţie, ca urmare a demisiei. 

Premierul a declarat, tot pe 11 aprilie, că procedura de numire a lui Robert Cazanciuc va avea loc, probabil, luni după-amiază.

Invitat în studioul Digi 24, preşedintele Băsescu a calificat drept "acceptabilă" propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei.

Băsescu: O propunere acceptabilă

"O consider acceptabilă, chiar dacă eu am mai avut nişte reacţii la adresa domnului Cazancioc (Robert Cazanciuc, n.r.) când se punea problema să fie procuror general cu un procuror care avea nu ştiu ce probleme care până la urmă s-au confirmat. A fost o reacţie pentru care domnul Cazancioc nu a avut nicio vină. Vina a fost eventual a mea, pentru că nu am fost bine informat şi l-am pus la pachet", a spus Traian Băsescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri