Robert Cazanciuc: Procurorul Ion Vasilache trebuie să clarifice cât mai repede dosarele Revoluţiei

Data publicării:
robert cazanciuc resize 5503704-Mediafax Foto-Razvan Lupica-1

„Din punctul meu de vedere, dincolo de prezentarea generală şi răspunsuri foarte corecte la întrebări, are şi un obiectiv ambiţios care evident nu este doar al procurorului Vasilache, ci el trebuie să fie al întregului sistem, şi anume ca în acest mandat să clarifice tot cea înseamnă dosare ale Revoluţiei.

Sper să facă acest lucru, nu într-un interval de trei ani de zile, ci cât mai repede posibil”, a declarat Robert Cazanciuc, Ministrul Justiţiei, după interviurile susţinute marţi la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de candidaţii pentru funcţiile de conducere în Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ion Vasilache a fost avizat pozitiv cu unanimitate de voturi de CSM pentru şefia Secţiei Parchetelor Militare din PICCJ. De asemenea, cu unanimitate de voturi au fost avizaţi şi Marius Iacob, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef adjunct la DNA, şi Camelia Sutiman, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ.

Simona Brădiceanu, propusă pentru şefia Secţiei de resurse umane şi documentare din PICCJ, a fost avizată de Secţia pentru procurori a CSM cu majoritate de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri