Robert Cazanciuc: Propunerea ca Înalta Curte, CSM şi Parchetul General să aibă iniţiativă legislativă este corectă

Data publicării:
cazanciuc - 5664636-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Robert Cazanciuc / FOTO: MediafaxFoto

"Este nevoie în primul rând de o dezbatere. De principiu, soluţia este corectă, numai că trebuie să vedem cum facem practic acest proces, pentru că ceea ce se reproşează de foarte multe ori sistemului în ansamblu este tocmai o anumită incoerenţă la nivel normativ. Dorinţa noastră trebuie foarte bine pusă în practică. Altfel, s-ar putea să avem lucruri făcute în paralel şi să împiedice aplicarea şi înţelegea corectă a unui act normativ", a spus Robert Cazanciuc, după şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Robert Cazanciuc a adăugat că trebuie analizat "ce nu merge bine în sistemul actual" şi ce poate fi îmbunătăţit, informează Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la şedinţa plenului CSM, că procurorul general al României ar trebui să fie membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă, pentru că reprezintă instituţii de aplicare a legii şi guvernare a Constituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri