Robert Cazanciuc: "Trebuie să conteze activitatea instituţiei, şi mai puţin numele"

Data actualizării: Data publicării:
cazanciuc la digi

Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, a vorbit la Digi24 despre decizia luată de Tudorel Toader privind declanşarea procedurii de revocare a Codruţei Kovesi. "Oamenii pot să ridice sau să tragă în jos instituţia. Trebuie să conteze activitatea instituţiei, şi mai puţin numele", a declarat Robert Cazanciuc.

"Avem o expunere publică a ministrului, aş începe cu una dintre concluziile: lucrurile bune nu justifică lucurile rele. E bine că a luat o decizie, după mai multe amânări. Şi-a asumat o anumită decizie fundamentând-o pe 20 de argumente. Unii vor fi de acord, altii impotrivă. Argumentele dânsului nu vor putea fi ignorate.

Ce e important în activitatea de evaluare subiectiva până la urmă este că atunci când cineva semnalează că nu este ceva în regulă să nu încerci să ascunzi lucrul ăsta. Mai devreme sau mai târziu va submina autoritatea instituţiei. Când apar informaţii despre procurori că ceva nu este în regulă, ai obligaţia să verifici şi, mai puţin să faci declaraţii publice care uneori par politice luând apărarea cu orice preţ. O astfel de atitudine subminează o astfel de instituţie. Noi, dacă vom demonstra că o instituţie funcţionează indiferent de oameni, atunci vom spune că ne-am îndeplinit obiectivele.

Să discutăm mai mult despre instituţii şi mai puţin despre oameni. Oamenii pot să ridice sau să tragă în jos instituţia. Trebuie să conteze activitatea instituţiei, şi mai puţin numele", a declarat Robert Cazanciuc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri