Sari la conținut

Robert Negoiță, audiat la Parchetul General

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu și instigare la fals în legătură cu teza de doctorat, scrie Agerpres.

robert negoita fb

Pe 12 octombrie, Robert Negoiță a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul de plagiat, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual și uz de fals.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, Robert Negoiță are calitatea de suspect.

În același dosar, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Ioan Dascălu, cel care a coordonat lucrarea de doctorat a lui Negoiță, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și uz de fals.

Robert Negoiță a devenit doctor în Științe Juridice în anul 2012, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cu teza de doctorat „Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social„.

Pe 24 iulie, Ministerul Educației a anunțat că Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, punct de vedere în care se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiță și se recomandă retragerea titlului de doctor.