Românul care şi-a ucis soţia şi fiul în Texas ar putea afla astăzi dacă va fi extrădat în SUA

Data publicării:
camil matase-1

Dacă judecătorii vor constata că autoritățile americane nu au trimis toate actele pentru a judeca cererea de extrădare, atunci vor amâna dosarul și vor acorda un nou termen.

Totuși, aceștia trebuie să decidă dacă prelungesc sau nu arestul preventiv pe numele lui Camil Mătase. Acesta a recunoscut că și-a ucis soția și unul dintre cei doi fii și a cerut să nu fie condamnat la moarte dacă va fi extrădat.

Procurorii americani au promis că nu vor cere condamnarea la moarte a românului acuzat, însă ultimul cuvânt îl are judecătorul.

Camil Mătase le-a spus procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că o suspecta pe soţia sa că a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism.

„Acesta a relatat că din vara anului 2013 a început să aibă discuţii cu soţia determinat de faptul că aceasta nu mai dorea să întreţină relaţii intime cu el şi că, deşi nu dispuneau de sume mari de bani, aceasta trimitea fără ştirea lui bani rudelor din România. Anterior datei de 10-11 noiembrie 2013 cu aproximativ două săptămâni de zile, motivat de faptul că presupunea că soţia a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism, şi-a achiziţionat un pistol de calibru 9 milimetri şi o cutie de muniţie”, au arătat procurorii în referatul în care au propus arestarea preventivă a lui Camil Mătase.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, după ce a consumat băuturi alcoolice, şi-a împuşcat soţia în timp ce aceasta dormea, iar în 11 noiembrie şi-a împuşcat fiul.

„Acesta a mai arătat că în noaptea din 10 spre 11 noiembrie, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, a luat hotărârea de a-şi împuşca soţia, lucru pe care l-a şi făcut în timp ce aceasta dormea în dormitorul conjugal situat la parterul locuinţei. Ulterior, în seara de 11 noiembrie 2013, pe motiv că fiul său are unele boli cronice, a hotărât să-l împuşte şi pe acesta, situaţie în care a luat pistolul şi, în timp ce fiul său era aşezat cu spatele, l-a împuşcat în zona capului”, au scris procurorii în documentul citat.

Mătase le-a mai spus anchetatorilor că a plecat din Statele Unite ale Americii doar pentru a-şi vizita mama în România, după care urma să se întoarcă şi să se predea autorităţilor judiciare din Texas.

Mama lui Camil Mătase a sesizat, în 18 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cu privire la faptul că fiul său, care locuieşte în SUA, a revenit în ţară în perioada 14-15 noiembrie. El i-ar fi povestit mamei sale că şi-a ucis, prin împuşcare, soţia şi unul dintre fii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri