Romică Părpălea: Vila şefului Tribunalului Teleorman "a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă"

Data publicării:
20171101_DIICOT_Romica_Parpalea_Inquam_Photos_Octav_Ganea_01

Romică Părpălea, denunţătorul lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" şi cel care în iulie a depus şi o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi liderul PSD, a făcut miercuri o nouă plângere împotriva ministrului Administraţiei şi Internelor, Carmen Dan. Totodată, Părpălea a lansat acuzaţii la adresa preşedintelui Tribunalului Teleorman.

20171101_DIICOT_Romica_Parpalea_Inquam_Photos_Octav_Ganea_01
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Părpălea a venit la DIICOT spunând că depune o plângere împotriva ministrului Carmen Dan. Potrivit News.ro, el a susţinut că în jurul acesteia a existat, în perioada în care era prefect de Teleorman, o grupare infracţională care se ocupa cu retrocedările ilegale de terenuri în judeţ.

Părpălea a mai susţinut că ancheta va dovedi că inclusiv magistraţi au fost implicaţi în aceste ilegalităţi.

Presa a mai scris, miercuri, că Romică Părpălea l-a acuzat pe magistratul Petrică Gudac, preşedinte al Tribunalului Teleorman, că deţine o vilă care "a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă".

"Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum şi acum este preşedintele Tribunalului Teleorman?", a mai precizat Părpălea, citat de presă, în cursul zilei de miercuri.

Plângerea depusă de ministrul Carmen Dan împotriva lui Romică Părpălea

Cu o zi în urmă, ministrul Internelor, Carmen Dan, a depus la DIICOT o plângere pentru denunţ calomnios împotriva lui Romică Părpălea, după ce acesta făcuse la DNA o plângere împotriva ei, acuzând-o de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Carmen Dan a susţinut că nu îl cunoaşte pe Părpălea, că acesta este doar un instrument şi că trebuie să îşi asume acuzaţiile făcute la adresa ei, care reprezintă un precedent periculos.

"Astăzi, am depus o plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva domnului Romică Părpălea, luând în considerare că sunt şi alte aspecte de ordin penal. Mă refer la şantaj, obstrucţionarea organelor judiciare, mă refer la un atac împotriva ordinii constituţionale şi la grup infracţional organizat. Vorbim de situaţia reglementată de articolul 207 Cod de procedură penală, atunci când prin şantaj se urmăreşte de către denunţător obţinerea unui interes nepatrimonial pentru sine sau pentru alţii. Amintiţi-vă că, foarte recent, acest personaj, pe treptele DNA, a declarat că a făcut un denunţ împotriva mea, precizând că aş fi exercitat într-o calitate deţinută anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenţă, abuz în serviciu şi presupus luare de mită. Acest personaj, pe treptele DNA a anunţat că a depus denunţ împotriva mea, precizând că în calitate de prefect am făcut trafic de influenţă, abuz în serviciu şi posibil luare de mită. Această acţiune a fost după ce în spaţiul public a apărut informaţia că urmează ca ministrului Carmen Dan să i se facă dosdar penal", a afirmat Dan.

Ea a susţinut, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că a fost exploatată legătura sa cu liderul PSD, Liviu Dragnea şi că ea nu a negat niciodată acest lucru. "Evident că sunt la pachet cu domnul Dragnea. (...) Amândoi suntem din Teleorman. Ştiu că sunt persoane care îşi doresc ca acest judeţ să fie radiat de pe harta României", a susţinut ministrul.

În 19 octombrie, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul "Referendumul" şi cel care în 20 iulie a depus o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, s-a aflat la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

Referindu-se la privatizarea Tel Drum, el a declarat: "După ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, a oferit această societate puternică unui apropiat care era preşedinte executiv la PSD, cu care eu am colaborat foarte bine".

Părpălea a afirmat că a depus plângeri penale şi împotriva lui Dragnea, dar şi împotriva lui Carmen Dan, pe care o acuză de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri