Rudel Obreja va fi eliberat din închisoare

Data publicării:
rudel obreja mediafax-3

Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat o altă hotărâre similară a instanţei inferioare, Tribunalul Bucureşti.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a fost arestat preventiv pe 5 ianuarie. 

Rudel Obreja este acuzat de DNA că i-ar fi cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vântu, bani în schimbul cărora s-ar fi angajat să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a-i obţine o soluţie favorabilă într-un proces. 

Procurorii DNA l-au urmărit pe Rudel Obreja în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014 și i-ar fi înregistrat convorbirile telefonice cu persoana care ar fi dorit să cumpere un verdict al instanței supreme.

Rudel Obreja ar fi urmat să primească suma respectivă în două tranșe: 200.000 de euro înainte pronunțării hotărârii, iar diferența de 800.000 de euro urma să o primească după obținerea soluției favorabile.

Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja a susținut, conform procurorilor, că persoanele pe lângă care își exercită el influența i-au transmis denunțătorului printr-un intermediar că va obține cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a noilor Coduri (n.red. - 1 februarie 2014).

Recursul în respectiva cauză a fost soluționat însă anterior acestei date și a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare a „clientului” lui Rudel Obreja – închisoare cu executare – a rămas definitivă. Prin urmare, nu s-a îndeplinit promisiunea acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri