S-a aflat cum a scăpat Ghenosu de mascații de la DIICOT. Reacția Poliției

Data actualizării: Data publicării:
mascati politie
Mascații au descins la locuința bărbatului, folosită pe post de depozit

Procurorii DIICOT cer arestarea în lipsă a liderului clanului Ghenosu, din Târgovişte, după ce bărbatul a dispărut cu câteva momente înainte ca mascaţii să-i spargă uşa. Se întâlnise, pe stradă cu un poliţist şi a fugit prin spatele curţii, spun anchetatorii. Interlopul se afla printre sutele de suspecţi vizaţi de descinderile din Ziua Z - ziua luptei împotriva crimei organizate.

ACTUALIZARE 15:05Control intern la Poliţia judeţului Dâmboviţa, după ce liderul clanului Ghenosu, Florin Ghinea, a reuşit să fugă de sub nasul poliţiştilor care veniseră, acum două zile, să îl ridice pentru audieri.

Decizia a fost luată de conducerea Poliţiei Române, care vrea să vadă dacă poliţiştii implicaţi în anchetă au vreo vină.

Liderul clanului Ghenosu a dispărut cu câteva momente înainte ca mascaţii să-i spargă uşa. Interlopul se afla printre sutele de suspecţi vizaţi de descinderile din Ziua Z - ziua luptei împotriva crimei organizate.


Știrea inițială

Florin Ghinea, liderul clanului Ghenosu din Târgovişte, era cel mai cunoscut nume de pe lista suspecţilor căutaţi de procurori şi poliţişti în urmă cu două zile.

Bărbatul a dispărut chiar de sub ochii poliţiştilor. Cu puţin timp înainte să ajungă echipa care urma să-i percheziţioneze casa şi să-l ducă la audieri, Florin Ghinea i-a văzut pe poliţiştii care-l căutau pe unul dintre membrii clanului său.

Interlop fugit prin spatele curţii

„În momentul în care ofiţerul s-a apropiat de inculpat, acesta a adus injurii organelor de poliţie, a întrebat dacă au un mandat de percheziţie, după care a intrat pe poarta imobilului în care domiciliază şi s-a îndreptat spre casă. Imediat, de curtea acestuia s-au apropiat organele de poliţie însărcinate cu efectuarea percheziţiei la adresa inculpatului, însă acesta a alergat spre partea din spate a grădinii, a părăsit curtea, nemaifiind găsit”, scriu procurorii DIICOT în referatul prin care cer arestarea în lipsă a interlopului.

Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT: Va fi căutat în perioada următoare, suntem încă la muncă, cum spunea şi şeful Poliţiei Române, şi vom fi până când îl vom descoperi. Acum nu este neapărat un capăt de țara acest lucru, mai devreme sau mai târziu va fi adus în faţa justiţiei şi tras la răspundere penală.

Procurorii îl acuză pe liderul interlop de proxenetism, complicitate la trafic de persoane, spălare de bani şi instigare la omor calificat. Florin Ghinea şi fiul său ar fi plănuit asasinarea liderului unei grupări adverse.

Ghenosu ar fi plănuit asasinarea unui adversar

„Conflictul dintre cei doi interlopi a pornit de la faptul că mai mulţi membri ai grupării coordonate de Ghenosu ar fi aderat la gruparea coordonată de liderul unei grupări rivale. (...) În acest sens, Ghenosu şi fiul său ar fi achiziţionat mai multe arme letale, precum şi muniţia aferentă”, spun anchetatorii. Cei doi i-ar fi propus unui tânăr să comită crima. Urmau să-i dea un apartament, o maşină şi bani.

Procurorii mai notează şi că liderul clanului Ghenosu îi dădea fiului său de 21 de ani lecţii de comitere a infracţiunilor.

Cum își „instruia” Ghenosu fiul de 21 de ani să facă bani

„Pune mâna, găseşte-ţi o femeie, trimite-ţi-o la produs, frate. Trimite-o acolo, trimite-o acolo să-ţi facă bani să ai de buzunar, să ai bani să-ţi iei o maşină, să ai bani să-ţi iei o haină”, l-ar fi „sfătuit” Florin Ghinea pe fiul său.

16 suspecţi, membri ai clanului interlop, au fost reţinuţi în cursul operaţiunii de acum două zile.

Condamnat în ultimii 16 ani pentru numeroase infracţiuni comise în România şi în Franţa, liderul clanului Ghenosu a fost eliberat condiţionat, pentru bună purtare, în 2016. Ispăşea la acel moment o condamnare pentru proxenetism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri