S. Ghiță, atac la procurorul care-l cercetează

Data publicării:
SEBASTIAN GHITA agerpres_9007672

Deputatul Sebastian Ghiţă l-a atacat, miercuri, la intrarea la DNA Ploieşti, pe unul dintre cei doi procurori care instrumentează dosarul în care este cercetat alături de Victor Ponta, el susţinând că procurorul Mircea Negulescu ”a eliminat baronii politici” şi a devenit ”un baron al justiţiei”, parlamentarul spunând că magistratul ar controla o firmă cu care participă la licitaţii.

sebastian ghita digi

Ghiţă a prezentat jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA, un document despre care a susţinut că ar atesta existenţa unei firme care ar fi controlată de unul dintre cei doi procurori care instrumentează dosarul în care este cercetat alături de Victor Ponta, privind vizita lui Tony Blair în România.

Sebastian Ghiţă a spus că are informaţii, conform cărora societatea Direct Impex ar fi controlată de procurorul Mircea Negulescu şi ar fi protejată de instituţii ale statului pentru a câştiga licitaţii.

”Această firmă este firma pe care domnul procuror Negulescu o foloseşte, una dintre firmele pe care le foloseşte la afacerile sale din Ploieşti. Atunci când v-am spus că, după ce şi-a eliminat baronii politici, a devenit dânsul un baron al justiţiei aici, în Prahova, nu am glumit şi astfel de documente şi de elemente o să le vedeţi apărând din ce în ce mai des. Acesta este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcţiilor, firmă care este folosită de acest domn procuror de la DNA şi care este protejată, şi care este împinsă în licitaţii şi, dacă cineva îndrăzneşte în Prahova să concureze această firmă, imediat de aici, de la DNA, se trimite o adresă la Finanţe, cei de la Finanţe se duc repede, că doar a trimis DNA adresă, şi caută adversarii din licitaţii”, a afirmat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a invocat, în acest sens, o licitaţie care ar fi avut loc la Rafinăria Petrobrazi şi despre care susţine că a fost câştigată de societatea Direct Impex.

Întrebat ce dovezi are că Negulescu controlează acea firmă, Ghiţă a răspuns: ”Aşa mi-au spus cei din licitaţie, o să aflăm toţi mai multe”.

Sebastian Ghiţă a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 11.30 şi i-a criticat pe procurori afirmând că după ce au pus sechestru pe averea lui Victor Ponta, acum pun sechestru şi pe averea sa în acest dosar şi adăugând: ”noroc că nu locuieşte domnul Blair în România că i-ar pune şi lui încă 200.000 şi la sfârşit ar raporta că au sechestrat un milion”.

 

 

Procurorii DNA au anunţat, pe 6 septembrie, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

 
Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri