Săptămână de foc în justiție. Cursa pentru conducerea DNA intră în linie dreaptă

Data actualizării: Data publicării:
SIGLA DNA-1

Cursa pentru conducerea DNA intră săptămâna viitoare în linie dreaptă.  Luni este ultima zi pentru depunerea candidaturilor, iar până acum procurorii nu s-au grăbit să îşi anunţe intenţia de a conduce Direcţia Anticorupţie, din fruntea căreia a fost revocată Laura Codruţa Kovesi. Nu este însă singurul eveniment important pentru sistemul judiciar din România. 

Ministrul Justiţiei a anunţat, chiar în ziua revocării Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, că timp de două săptămâni, procurorii care întrunesc cerinţele de vechime şi integritate şi vor să conducă Direcţia Anticorupţie în următorii trei ani pot să îşi depună candidaturile. Luni, 23 iulie, este ultima zi în care se pot depune proiectele de management, zi importantă, mai ales că până vineri niciun procuror nu îşi anunţase intenţia de a candida.

„Cel mai probabil mâine (luni - n.r.) vom înregistra mai multe candidaturi”, a declarat duminică ministrul Tudorel Toader pentru Agerpres.

Marţi va fi anunţată oficial lista celor înscrişi.

În cazul în care vor fi magistraţi care se înscriu în cursa pe ultima sută de metri, ei vor fi programaţi pentru interviuri de miercuri şi până vineri, iar propunerea ministrului va fi anunţată în data de 30 iulie.

În privinţa Laurei Codruţa Kovesi, la mijlocul săptămânii viitoare CSM ia o decizie importantă în privinţa sa. Consiliul decide dacă se impune sau nu să o sancţioneze disciplinar pentru că a refuzat să fie audiată de Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Alte decizii importante pentru sistemul judiciar sunt aşteptate din partea preşedintelui României. Klaus Iohannis nu a anunţat încă dacă îl numeşte sau nu pe Felix Bănilă, propunerea lui Tudorel Toader, în fruntea DIICOT. Iar de la CSM a primit o altă propunere de numire, la conducerea uneia dintre secţiile curții supreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri