Șase falși inspectori OPC, reținuți de Poliție

Data publicării:
opc

Şase persoane care pretindeau că sunt inspectori la Protecţia Consumatorului au fost reţinute de poliţiştii din Capitală, fiind suspectate că mergeau la diferite magazine şi, sub pretextul că fac controale privind respectarea drepturilor consumatorilor, cereau diverse sume de bani, susţinând că astfel nu vor aplica amenzi.

Potrivit Poliţiei Capitalei, şase persoane, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 41 şi 56 de ani, au fost reţinute pentru mai multe fapte de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, fiind suspectate că, în perioada februarie - septembrie, utilizând legitimaţii ale unei asociaţii  cu o denumire foarte apropiată de cea a unei autorităţi, s-ar fi prezentat la mai multe societăţi comerciale şi, sub pretextul că fac controale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, solicitau diverse sume de bani.

Marţi, doi dintre bărbaţi au fost prinşi în flagrant imediat după ce au intrat într-o societate comercială din sectorul 4, unde, declarând că sunt inspectori în domeniul protecţiei consumatorului, au solicitat şi primit o sumă de bani, în timp ce două femei au rămas în apropierea magazinului, într-un autoturism, asigurând paza zonei. Persoanele implicate au fost imobilizate în trafic şi au fost duse la audieri.

În urma acestei acţiuni au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, precum şi mandate de aducere pe numele celorlalte persoane suspectate, stabilindu-se că acestea ar fi comis mai multe fapte de înşelăciune. Astfel, în 21 februarie, două dintre femeile din grup ar fi mers la o societate comercială din sectorul 5, unde după ce au prezentat legitimaţii şi au susţinut că sunt inspectori au solicitat o sumă de bani, sub pretextul neînregistrării unor nereguli. În 20 iulie, două dintre femei i-au solicitat unui tinere, vânzătoare la un magazin din sectorul 6, o sumă de bani, iar unui bărbat, vânzător la o patiserie tot din sectorul 6, i-au cerut mai multe produse alimentare, scrie News.ro .

De asemenea, în 22 august, un bărbat şi o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 4, unde sub acelaşi pretext al neconsemnării presupuselor nereguli observate, au solicitat şi primit bani. La aceeaşi dată, cele două persoane au mers la o farmacie din sectorul 4, unde ar fi indus în eroare o angajată, sub motivaţia menţionată, determinând-o să le dea o sumă de bani, precum şi un produs.

Poliţia Capitalei mai precizează, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că în acest caz cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, iar cele şase persoane reţinute vor fi duse în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri