Scandalul Băsescu - Bercea, în sondaje. Jumătate dintre români cred că președintele Traian Băsescu nu ar trebui să demisioneze

Data publicării:
mircea basescu captura 2 -1

Din datele ultimul sondaj INSCOP reiese că peste 90% dintre români au auzit despre arestarea lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui. Doar 6% au spus că nu ştiu de scandal.

Peste jumătate dintre cei care au aflat despre scandal sunt de părere că Traian Băsescu nu ar trebui să îşi dea demisia din funcţia preşedinte. Dar şi procentul celor care cred că ar trebui să plece de la Cotroceni e semnificativ: 35%.

Cât despre fratele preşedintelui şi înregistrările cu familia lui Bercea Mondial, aici lucrurile par clare: mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi cred că filmările arată că fratele preşedintelui a comis o infracţiune. Doar puţin peste 15% spun că filmările sunt, de fapt, o înscenare din partea familiei interlopului.

Totodată, aproape 60% dintre respondeţi cred că fratele preşedintelui a luat bani pentru a face trafic de influenţă în justiţie. Doar 8% nu cred asta.

Respondenţii au fost reticenţi şi când au fost întrebaţi dacă Mircea Băsescu ar fi o victimă a războiului politic îndreptat împotriva lui Traian Băsescu. O pătrime din cei chestionaţi au declarat că nu sunt de acord cu acest lucru, în timp ce 20% au răspuns pozitiv.

Având în vedere scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, majoritatea românilor participanţi la sondaj cred că oamenii politici protejează clanurile de interlopi. Doar 8,8% dintre respondenţi nu sunt de acord cu acest lucru.

Studiul a fost realizat în perioada 1-6 iulie 2014, la comanda ziarului „Adevărul", pe un eşantion de 1.055 persoane. Marja de eroare înregistrată a fost de plus sau minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Chestionarele au fost realizate în 38 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri